Beter laat dan nooit

Dag 6:

Kennen jullie de Hunger games? Op basis van deze film reconstrueerden we het episch gevecht en terroriseerden de hele Kesselse Heidens! Alsof er nog niet genoeg oorlog gevoerd was speelden we namiddag het paintball bospel waarbij de terroristen probeerden een bom te laten ontploffen en de counter terroristen dit probeerden te voorkomen! Na de vermoeiende voor- en namiddag leek het alsof de kids terug thuis hun favoriete YouTube filmpjes keken met enkele typische YouTube challenges! Zo probeerden ze de Jelly beans waarbij de smaken varieerden van Limoen naar Kots. Lachen geblazen! Tandjes goed poetsen en beddenbak in.

Dag 7
Themadag, joepie!!! De kids werden gewekt om 6 uur ’s ochtends, jawel jullie lezen het goed. We wilden nog eens op tijd op dauwtocht vertrekken omdat de zon opkwam om 6:18. Tegen dat iedereen klaar was, was het al half 7, dus de zonsopgang was al aan onze ogen voorbij gegaan. Na even wandelen, hoopten we te kunnen ontbijten aan het fort van Broechem, maar weer pech! Afgesloten met draad omdat dit een militair domein was, daarom settelden we ons maar op een padje tussen enkele weiden in. Ontbijten op een andere locatie is altijd iets speciaals, dus alle leden genoten met volle teugen van hun boterham met spek en ei.
Na het ontbijt schoten we in gang met de themadag; voormiddag deden we een 4-elementenspel. Op de locatie van de dauwtocht maakten ze kennis met aarde, lucht en water. Nadien wandelden we terug naar de kampplaats en hier kwam vuur aan de beurt. Zelf vuur maken met firesticks, wat een belevenis! Na een extra lange platte rust, omdat we wel een beetje moe waren van de dauwtocht, begonnen we aan de echte expeditie robinsonopdrachten van de televisie. Een hele leuke was sprinkhanen eten, vraag maar na. Na deze opdrachten kwam team Noord uiteindelijk als winnaar uit de bus. Om dit te vieren, kregen ze een maaltijd van spekfakkels, kip en appelmoes gebakken op het kampvuur.