Aspi’s dag 4-6

Dag vier begon voor de Aspi’s nog net iets vroeger dan normaal: een blitzontbijt en pittige fietsrit waren nodig om om 9 uur in Leuven centraal aan te komen. De trein nam de groep mee over de Waalse grens richting Walibi, waar ze een geweldige, met adrenaline gevulde dag beleefden. ’s Avonds namen ze de trein naar Leuven om zich te installeren op het appartement van de leiding. Na een halve kilo lasagne per persoon was het tijd om de leden voor te bereiden op hun studententijd en een wandelingetje over de Oude markt te maken. In de vroege uurtjes aten ze samen nog een durum en keerden ze voldaan terug richting kot. De volgende middag begaf de groep zich naar het zwembad van de Sportoase waar ze zich als kleine kinderen amuseerden en een gezonde portie kattenkwaad uitstaken. Een rustige fietsrit van Leuven naar Wespelaar maakte ten slotte een einde aan een geweldige tweedaagse.

Op dag zes werden de Aspi’s geblinddoekt en afgezet in een bos op 11 km van de kampplaats. Twee teams probeer zo snel mogelijk terug te raken en tegelijkertijd een hele reeks opdrachten tot een goed einde te brengen. De verwachte duur van de dropping was rond de drie uur, dus toen de leden na zes uur nog niet terug waren vertrok de leiding met de fiets om hen te zoeken. Even later arriveerden de leden alsnog op de kampplaats: de reden van hun vertraging was dat ze 100% van de opdrachten juist hadden uitgevoerd. Ten slotte aten de trotse leiding en leden samen nog een potje pudding om een toffe dag zes af te sluiten.